Webcams verboden in Waalse crèches

Vorig jaar wilde een kinderdagverblijf in Braine l’Alleud (Waals-Brabant) camera’s installeren, zodat ouders hun spruiten via internet konden bewonderen. De Franse Gemeenschap heeft daar nu een stokje voor gestoken.

De directie argumenteerde dat die camera’s pasten in een sfeer van vertrouwen en transparantie, maar ze kreeg een negatief advies van de privacycommissie. De Franse Gemeenschap sluit zich daar nu bij aan en verbiedt de webcams. Door dat verbod wordt ook videobewaking in crèches onderworpen aan voorwaarden. Camera’s mogen het toezicht door personeel niet vervangen. Ook moeten de ouders hun expliciete toestemming geven.

In Groot-Brittannië, de VS en Frankrijk zijn webcams in crèches wel toegestaan. Volgens het Vlaams Ministerie van Welzijn stelt het probleem zich in Vlaanderen niet, omdat geen enkele Vlaamse crèche plannen in die richting heeft.

(bron: RTBf)

2 REACTIES

  1. Straks kijken we hier van die Japanse toestanden, niet alleen voor de kindercrèche een webcam maar ook voor de huisdierencrèche. Zot zijn doet geen zeer!

Reacties zijn gesloten.