Uncle Sam leest uw e-mails

Begin augustus keurde het Amerikaanse parlement de Protect America Act goed, een nieuwe wet over afluisteren en het onderscheppen van e-mails. Het Witte Huis: “De wet laat onze geheime diensten toe om efficiënter buitenlandse inlichtingen over doelwitten in het buitenland in te zamelen, zonder daarvoor eerst toestemming te krijgen van een rechtbank.”

Mondiaal magazine MO* stelt zich de vraag of onze privacy hierdoor verder in het gedrang komt. “Toen alle gegevens nog in kaartenbakken zaten, konden buitenlandse mogendheden er niet zo maar bij. Nu wel. Technisch is het allemaal mogelijk om onze telefoongesprekken af te luisteren, e-mails te lezen, profielen van Google te krijgen, via kredietkaartgegevens ons koopgedrag in kaart te brengen, en ga zo maar door.” En dat alles wordt met de nieuwe Amerikaanse afluisterwet weer iets makkelijker.

Lees hier het volledige artikel. Je moet je wel eerst registreren.