10.000 camera’s en nauwelijks resultaat

Lonely Radio www.flickr.comIn London hangen er naar schatting een goeie tienduizend bewakingscamera’s. Volgens recente cijfers hebben die in de laatste tien jaar zo’n tweehonderd miljoen britse ponden gekost. Het zijn cijfers waarvan we even gaan duizelen en die ze alleen maar verkocht krijgen in de naam van de misdaadbestrijding. Maar recente onderzoeken bevestigen wat wij al lang vermoeden. Namelijk dat die camera’s helemaal niet zo goed zijn in het voorkomen en in het oplossen van misdrijven.

Zo is er nauwelijks een verschil merkbaar in het aantal opgeloste misdrijven, tussen wijken die vol camera’s hangen en wijken waar nauwelijks camera’s hangen. Meer nog, vier van de vijf wijken waar de meeste camera’s hangen, scoren minder dan gemiddeld als het over het oplossen van misdrijven gaat. Onderzoekers suggereren dan ook dat een investering in bijvoorbeeld betere straatverlichting veel efficiënter zou zijn dan nog maar eens een rondje bewakingscamera’s ophangen.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.