Big Brother Awards 2007

De Big Brother Awards moet zowat de enige prijsuitreiking zijn die blij zou zijn als er geen prijzen meer uit te reiken zijn. Helaas is dat ook dit jaar nog niet het geval. Kandidaten voor de prijs zijn er weer in overvloed. Die kandidaten worden gekozen uit de vele pleitbezorgers van de controlemaatschappij.

In Frankrijk zijn de nominaties voor de Big Brother Awards 2007 bekend gemaakt. Onder de ongeveer 30 kanshebbers vinden we voor de hand liggende namen, van allerlei ministeries tot google. Opvallende kandidaten zijn verder een gemeentebestuur dat biometrie in de kinderopvang wil invoeren, een ander gemeentebestuur dat zijn burgers naar etnische origine ficheert en een ziekenhuis dat haar patiënten electronische armbanden wil omdoen.

Dezelfde avond wordt ook de winnaar van de Prix Voltaire bekend gemaakt. Die prijs gaat naar een collectief of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt in het verzet tegen die maatregelen die zogezegd de veiligheid moeten bevorderen: camerabewaking, biometrie in scholen, RFID bij dieren of in ziekenhuizen, enzoverder.

De Big Brother Awards worden vrijdag 21 maart in Parijs uitgereikt. De “Orwell Party” omvat een reeks kortfilms, een veiligheidsmodeshow en de officiële prijsuitreiking die live via het internet wordt uitgezonden.