Postduiven

“Postduiven vliegen altijd naar huis. Ze zijn geen postbodes die je zomaar ergens naartoe kunt sturen. Ze moeten geboren worden op de plek die je wilt dat ze als thuis gaan beschouwen. Vervolgens moet je ze ergens mee naartoe nemen en dan vliegen ze vanzelf terug naar huis.”

Een paar maanden geleden organiseerde het Privacy Project een wedstrijd. Die werd gewonnen door studenten van het Sandberg Institute. Zij zijn nu druk met het uitvoeren van hun Pigeon Project. Daarvoor trainen ze duiven om echte postduiven te worden, waarmee ze weer volledige privacy willen creëeren.

Wil je weten wat er nu gebeurt met de duiven of wil je reageren op dit idee? Dan kan je het project volgen op het DocBlog “Somethingtohide“. Binnenkort wordt er door de studenten ook een documentaire gemaakt over dit onderwerp.