1 miljoen passagiers gescand

Het gaat de beveilingsindustrie voor de wind. Getuige daarvan de persmededeling die Sagem Security rondstuurde. Daarin meldt het bedrijf met trots dat het biometrisch identificatiestysteem Iris in Groot-Brittannie de kaap van de 1 miljoen geidentificeerde passagiers overschreden heeft. Het systeem Iris werd in januari 2006 ingevoerd op de luchthavens van Heathrow, Gatwick, Birmingham en Manchester. Het is gebaseerd op de herkenning van de unieke kenmerken van de iris. Reizigers die regelmatig het vliegtuig nemen, kunnen zich laten registreren en daarna vlotter de controles passeren, dankzij wat het bedrijf “een snelle en zekere identificatie” noemt.

Sagem Security maakt deel uit van de Safran Group en is wereldwijd één van de grootste spelers op de markt van surveillance en identificatie. Op het gebied van biometrie is het zelfs de grootste wereldwijd. Verder is het bedrijf ook actief op het terrein van grenscontroles.