Securitychecks op vliegvelden

Onderzoeksjournalist Wayne Madsen vertelt over de securitychecks op Amerikaanse vliegvelden. Hij praat uit eigen ervaring en vergelijkt de situatie met “a Stasi-like control of the American citizenry by a government that treats anyone as a suspicious person in the same manner that Israel mistreats its own Arab citizens and Palestinians.” Zijn artikel gaf hij de titel “It is definitely fascism when it happens to you” mee en in ook de rest van het artikel schuwt hij de zware vergelijkingen niet. Hij eindigt met een laatste opmerking. “This editor visited the USSR and draconian nations such as Paul Kagame’s Rwanda, Yoweri Museveni’s Uganda, Hun Sen’s Cambodia, the former military junta’s Thailand, surveillance society Singapore, and Muslim monarchy Brunei Darussalam. Nothing compares to what occurred at Washington National Airport.”