Biometrie voor een veiliger samenleving?

Deze hadden we door de hete zomer over het hoofd gezien: eind juni is Observant 49, de nieuwsbrief van Buro Jansen & Janssen, verschenen. Daarin onder meer de ingekorte versie van een scriptie die Lipika Bansal schreef over de gevaren van biometrie.

In “Biometrics: the Solution for a Safer Society?” vertrekt Bansal van de vaststelling dat biometrie steeds meer en steeds breder wordt toegepast. Biometrische technologieën worden voorgesteld als een onmisbaar element in de strijd tegen terrorisme en andere bedreigingen. Maar Bansal gaat op zoek naar wat de gevolgen voor de samenleving zijn. Ze weegt grondig de pro’s en de contra’s af en besluit onder meer dat deze technologieën een ernstig risico betekenen voor een democratische maatschappij. Eindigen doet Bansal met een aantal aanbevelingen.

De volledige scriptie kan je hier (3,11MB pdf) downloaden.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.