Freedom Not Fear: oproep

We komen even terug op een bericht van een paar weken geleden. Toen hadden we het over de oproep voor een internationale actiedag tegen de controlemaatschappij. Die oproep werd in het voorjaar gelanceerd door verschillende Europese organisaties die mensenrechten, individuele rechten en privacy verdedigen.

Sedert deze zomer is de oproep – onder het motto Freedom Not Fear steeds ruimer beginnen circuleren, binnen en buiten Europa. Met steeds meer succes. Dag van afspraak is 11 oktober. Het enige dat die dag vastligt, is het thema en de leuze “Freedom Not Fear 2008”. Voor de rest kan iedereen de dag zelf invullen. Alles kan om het publiek te waarschuwen voor de bedreigingen die uitgaan van al die Big Brothers en de Little Brothers.

In België staat voor zover wij weten nog bitter weinig op stapel. Op de wiki van Freedom Not Fear staat een eerste oproep om “iets” te doen en hier en daar vangen we wel iets op over wat er op stapel staat, maar dat is nog veel te weinig. Hoog tijd dus om de inspiratie te laten opborrelen, de handen uit de mouwen te steken en de controlemaatschappij een hak(je) te zetten. Dat kan op grotere schaal (een manifestatie in Brussel, zoals voorgesteld?). Maar het kan even goed op kleinere schaal. Als het maar prikkelt en prikt en zand in de big brother machine strooit.

Wie meer wil weten, kan terecht op de wiki van Freedom Not Fear 2008. Wie inspiratie wil opdoen, kan dat onder meer bij de Fransen van HumanRights21 of bij de Nederlanders van Volksopstand2008 of …