Electronisch paspoort kan gekloond en veranderd worden

The Hacker Choice heeft op haar website een tool en een video geplaatst over hoe een electronisch paspoort gekloond en aangepast kan worden.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4HngStyEm4s]

Het electronisch paspoort is het paspoort dat wereldwijd erkend wordt als reisdocument. Wat vroeger nog een boekje met stempels was, is nu vervangen door het e-paspoort met rfid chip. Hét argument voor de invoering van die laatste was dat het de veiligheid zou verhogen. De Nederlandse hacker die nu blijkbaar het e-paspoort gekloond heeft en erin slaagde om als Elvis de controle te passeren, heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat dat gevoel van veiligheid een vals gevoel is.

Ook in het verleden waren al verschillende keren vraagtekens geplaatst bij het zogenaamd onvervalsbaar e-paspoort.