Alzheimer patiënten met chip

Digital Angel, een dochteronderneming van het Amerikaanse VeriChipCorp, maakt implanteerbare chips voor allerlei doelgroepen. Zo zijn er vorig jaar in de VS 200 alzheimer patiënten door hen gechipped. Voor hun eigen veiligheid natuurlijk. In de database zijn persoonlijke restricties opgenomen die de bewegingsvrijheid van de patienten bepalen in de kliniek. Is de patient gezond genoeg om vrij te bewegen dan gaan de deuren open. Is er in de database voor hen bepaald dat je dat niet mag, dan blijven de deuren dicht. In een persbericht gaf Verichipcorp weliswaar aan dat het een ethisch probleem is om mensen die geen wilsbeschikking meer hebben van een chip te voorzien. Maar dat heeft hen er alleszins niet van weerhouden om de technologie in de praktijk te brengen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=x_kXVbnCOsE]