Colloquium over antiterreurwetten

Comité T organiseert op 19 december in Brussel een colloquium over de antiterroristische wetgevingen in Europa. Comité T stelt onder meer vast dat fundamentele rechten en principes in het gedrang komen door de manier waarop de strijd tegen het terrorisme gevoerd wordt. Het gaat om rechten en vrijheden zoals de vrijheden van meningsuiting en vereniging en van het recht op een eerlijk proces. Doel van de dag is samen na te denken over de manier waarop de strijd tegen het terrorisme kan gevoerd worden in een kader dat de democratische principes respecteert en onze vrijheden niet aantast.

Download hier de infofolder.

Comité T (met een knipoog naar de Comités P en I) staat overigens voor het “Comité waakzaamheid inzake strijd tegen het terrorisme”. Lees hier een interview met Dan Van Raemdonck, woordvoerder van het Comité T.