Big Brother verliest zijn inkomen

Het zijn zware economische tijden, ook voor Big Brother. Zo blijkt althans uit een recent artikel in een Britse krant. Groot-Brittannië heeft wereldwijd de grootste dichtheid aan bewakingscamera’s. Maar doordat ook de plaatselijke overheden moeten besparen, worden heel wat cctv-beelden gewoon niet meer bekeken. Het geld ontbreekt de gemeenten om de commandoposten nog permanent te bemannen.

Waarmee de argumenten van tegenstanders van camerabewaking nog eens extra in de verf worden gezet. Cctv blijft een peperdure investering, die aan de Britse belastingbetaler de laatste tien jaar reeds meer dan een half miljard Britse pond gekost heeft. Een kosten-baten analyse is er bij ons weten nog nooit echt uitgevoerd. Maar gezien de bedroevende resultaten van camerabewaking, is het logisch dat lokale overheden nog langer weigeren om veel geld in een bodemloos veiligheidsgat te storten. Of hoe een economische crisis wat ons betreft toch één positief neveneffect kan hebben.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.