Gelukkige verjaardag, Marc L***

Opmerkelijk artikel uit Le Tigre. De redactie feliciteert in een column uitgebreid een zekere Marc L*** met zijn verjaardag. Op zich niets opmerkelijks, behalve dat de redactie die zekere Marc L*** heeft leren kennen … via google. Twee pagina’s lang gaat de redactie verder met het uit de doeken doen van het leven van de 29-jarige. Met dank  aan google, Flickr, Facebook en YouTube. Hoe ver dat kan gaan, blijkt uit het artikel waarin de details mooi op een rijtje gezet worden. Van wanneer, naar waar en met wie Marc L*** op vakantie geweest is, tot zelfs welk gsm-nummer hij heeft. Uit al die brokjes informatie distilleert de redactie een verontrustend gedetailleerd beeld van het leven van de jongeman.

Het artikel vertelt niets nieuws, maar zo op een rijtje gezet klinkt het toch opnieuw “pretty scary”. Gelukkig doet de redactie dit met een bedoeling, namelijk om nog maar eens duidelijk te maken welke sporen iemand achter laat en waarom het beter is toch wat voorzichtig te zijn met de info die je op het internet laat rondslingeren. Want niet iedereen heeft natuurlijk de nobele bedoelingen van de redactie van Le Tigre.