Robert Oey – Safety First (2009)

In de documentaire kortfilm Safety First onderzoekt regisseur Robert Oey de effecten van 9-11 op wat er zich op luchthavens en in vliegtuigen afspeelt. Verschillende episodes vertellen de verhalen van reizigers die urenlang ondervraagd en doorgelicht werden, uit het vliegtuig gehaald werden of dagen in een gevangenis doorbrachten, waarna ze te horen kregen dat het allemaal een vergissing was. Alles onder het motto van de veiligheidsdiensten dat extreme tijden ook extreme maatregelen vragen. Safety First illustreert de collateral damage van die extreme maatregelen.

De 6 afleveringen van”Safety First” zijn integraal te bekijken op de website Minimovies en hieronder.

Safety First – Episode 1

Safety First – Episode 2

Safety First – Episode 3

Safety First – Episode 4

Safety First – Episode 5

Safety First – Episode 6