Monster.com gehackt

Eerder deze week moest monster.com (dé site voor carrièreplanners) toegeven dat hackers de persoonlijke gegevens van een heleboel klanten ontvreemd hebben. Het gaat over de user IDs en paswoorden van gebruikers, hun e-mail adressen, namen, telefoonnummers en een aantal demografische gegevens.

Hetzelfde was monster.com ook al in 2007 overkomen. Toen werden, volgens Symantec, de gegevens van niet minder dan 1,3 miljoen gebruikers ontvreemd. Deze keer heeft monster.com geen cijfers bekend gemaakt.

De website voegde er wel geruststellend aan toe dat de piraten geen toegang hadden tot de cv’s, de nummers van de sociale zekerheid of tot financiële gegevens van wie zich op de site heeft opgegeven. Waarna je natuurlijk de vraag kan stellen waarom een site als monster.com dergelijke persoonlijke informatie moet bijhouden.