De toekomst van de biometrie

Twee voorbeelden die de toekomst van de biometrie illustreren. Of het ridicule ervan, afhankelijk van de manier waarop je tegen de technologie aankijkt. Lees even mee.

New Scientist heeft het over onze oren die blijkbaar niet alleen geluiden opvangen, maar zelf ook geluiden maken. Weliswaar zijn die zo stil dat de geluiden enkel met speciale apparatuur op te vangen zijn. Wetenschappers proberen nu een nieuwe technologie te ontwikkelen om die geluiden te herkennen. Doordat ze blijkbaar voor iedereen uniek zijn, zouden ze immers gebruikt kunnen worden voor de identificatie van een individu. Het geeft alleszins een heel nieuwe inhoud aan het woord “meeluisteren”.

Techzine Tech-On! heeft het dan weer over een systeem dat iemand kan herkennen aan de manier waarop hij of zij met een gsm zwaait. De gsm beschikt over een ingebouwde sensor en de methode gaat door het leven als “the arm swing authentication system”. Pech natuurlijk als je net die dag een stijve arm hebt.