Internetpionier waarschuwt voor big brother toestanden

Everyone who uses the Web is at increasing risk from governments and corporations that want to track their site visits and other online activities. The result is that as people use the Web more, they lose the ability to control their personal data.

Het zijn de woorden van Tim Berners-Lee, bedenker en grondlegger van het wereldwijde web, die het tijdens een speech onder meer had over big brother als de volgende grote bedreiging voor het internet. Het is overigens niet de eerste keer dat hij zijn vrees uitdrukte. Hij heeft de laatste tijd al verschillende keren gewaarschuwd voor bedenkelijke praktijken. Duidelijk is hij in ieder geval wel.

“Ik vind het erg belangrijk dat mijn provider mij toegang biedt tot internet zoals het waterbedrijf mij water levert. Het bepaalt niet welke websites ik bekijk, het legt niet vast welke ik bezoek. Mijn surfgedrag is van mij en daar blijven ze van af. Als ze er iets mee willen, moeten ze mij daar toestemming voor vragen.”

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.