Surveillance en verzet

Surveillance & Society heeft een nieuw nummer online. Dit keer ligt het thema ons extra nauw aan het hart. Onder de titel “Surveillance and resistance” gaan de auteurs dieper in op verschillende facetten van het verzet tegen surveillance technologieën. De redactie stelt vragen naar wat de mogelijkheden zijn voor succesvol verzet, welke (theoretische) achtergronden een rol spelen, binnen welke context dat verzet zich afspeelt, onder welke vormen het zich manifesteert, enzovoort.

Het mag dan nog bij momenten taaie want nogal academische lectuur zijn, dit maakt het nummer zeker niet minder interessant. Er verschijnt sowieso al weinig over het verzet tegen de verschillende surveillance technologieën en pogingen om dat in een kader te plaatsen zijn al helemaal zeldzaam. Het is dus lovenswaardig dat de redactie hier de handschoen heeft opgenomen en we hopen met hen dat het denkwerk rond surveillance en verzet hierdoor een verdiend duwtje in de rug kan krijgen.

Alle artikels kan je op de website in pdf downloaden.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.