Olympische Surveillance Spelen

In 2010 vinden de olympische winterspelen plaats in het Canadese Vancouver. Bij de voorbereidingen daarvan hoort onder meer ook het uitbouwen van een uitgebreide veiligheids- en surveillance architectuur. Uiteraard, zouden we zeggen, want het is iets dat vandaag onlosmakelijk verbonden is met elke mega-event – los van het feit of het nu om een politieke, sportieve of andere bijeenkomst gaat.

Dit heeft zonder enige twijfel grote gevolgen voor een stad en voor de omgeving waar de event plaats vindt. Voor de universiteit van Vancouver is dit voldoende gelegenheid om hierrond een uitgebreid onderzoek op te starten en om in de aanloop naar de Spelen een conferentie te organiseren onder de titel “The Surveillance Games“.

De conferentie vindt plaats onder de auspiciën van The Surveillance Project.