Volgens Google is privacy iets voor criminelen

Voor Google-baas Eric Schmidt is het recht op privacy blijkbaar iets waar enkel misdadigers of viespeuken naar vragen. Dat is althans de enige conclusie die je kan trekken uit een interview dat de topman gaf aan de nieuwszender CNBC. Daarin gaf de man toe dat Google inderdaad de privacy van zijn gebruikers schendt. Maar wie dat erg vindt, doet waarschijnlijk iets wat niet hoort, voegde hij er lakoniek aan toe.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=A6e7wfDHzew]

Het is overigens een impressionant lijstje aan gegevens dat door google bijgehouden wordt. Een paar maanden geleden zette e-Justice Blog nog eens 25 zaken die Google over een surfer weet op een rijtje. Je hoeft er niet eens voor via google zelf te zoeken of een google account te hebben. Het gaat ook over filmpjes kijken (You Tube is eigendom van Google), netwerken (Facebook en co worden geïndexeerd door Google) en een pak meer. Het is een schat aan informatie die door Google niet alleen bijgehouden wordt voor marketing doeleinden, maar ook (dank zij de beruchte Patriot Act) aan de overheid kan doorgegeven worden.

Nu ja, wie zijn wij om ons daar zorgen over te maken? Of zouden we dan toch iets te verbergen hebben? Volgens Google alvast wel.

2 REACTIES

  1. Goeie waarschuwing van beveiligingsgoeroe Schneier. Zonder privacy zullen we in een politiestaat eindigen. We zijn al onderweg.

Reacties zijn gesloten.