Anopticon Project lanceert Big Brother Viewer

Met het Anopticon Project reageren verontwaardigde Italianen op de bewakingscamera’s die ook in Italië stilaan de steden overspoelen. Medewerkers aan het project verzamelen informatie over de camera’s: waar ze zich bevinden en wat ze in het oog houden. Die gegevens worden vervolgens publiek gemaakt via de Big Brother Viewer.

Het Anopticon Project begon in Venetië, maar heeft ondertussen al uitbreiding genomen naar verschillende andere steden. Het gaat ook een stap verder dan het simpelweg aanduiden op een kaart. Medewerkers van het project hebben ook een “Denounce illegal CCTVs” campagne opgestart. Elke camera die niet aan de wetgeving voldoet, wordt doorgegeven aan de bevoegde overheidsdiensten. Eén van de bevindingen van het project was immers dat een heleboel camera’s niet in overeenstemming is met de wetgeving. Bijvoorbeeld omdat de verplichte waarschuwing ontbreekt.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.