Privacy-vriendelijk surfen? Gebruik Iron

SRWare heeft met Iron een open-source webbrowser ontwikkeld die uiterst privacy-vriendelijk is. Het Duitse IT-bedrijf deed dat als reactie op de lancering van Chrome, de browser van Google die weliswaar behoorlijk snel en erg stabiel is, maar tegelijkertijd een heleboel informatie over surf- en zoekgedrag doorstuurt naar haar schepper. Iets waar kritische surfers terecht heel wat bezwaren tegen hadden en hebben.

SRWare Iron ziet er precies hetzelfde uit als Chrome en de werking is ook nagenoeg identiek. Wel zo logisch als je weet dat Iron gebaseerd is op het opensource-project Chromium, waar ook Chrome op gebouwd is. Alleen zijn alle privacygevoelige ‘opties’ achterwege gelaten. Zo kan je bijvoorbeeld in een ‘incognitovenster’ internetten zonder sporen achter te laten op je computer.

Voor wie Google niet helemaal vertrouwt en zich zorgen maakt over de steeds toenemende hoeveelheid informatie die de zoekgigant verzamelt, biedt SRWare Iron een uitstekend alternatief. Snel, stabiel en zonder dat je hele surfgedrag op straat komt te liggen.