Erasing David (2009)

Filmmaker David Bond wil weten hoeveel persoonlijke informatie over hem is opgenomen in de digitale bestanden van de overheid en van privé organisaties en hij vraagt zich af wat er met die informatie gebeurt. Heeft hij nog een privé leven wanneer computers en camera’s alles vastleggen? Of weet de overheid al veel te veel? Om hier achter te komen duikt hij een maand onder en – naïef als hij is – daagt hij twee rechercheurs uit om hem met openbaar toegankelijke data op te sporen. David komt er al snel achter dat zijn ideeën over privacy achterhaald zijn. Hij heeft niets te verbergen, maar er is genoeg te vrezen in de gedigitaliseerde maatschappij.

“Op 21 november 2006 was u kwaad”, interview in De Morgen (15-10-2010) (hier in pdf)
Bekijk hieronder een kort interview met regisseur David Bond

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1WJXOp2T3AA]

Erasing David 2009, 80 minuten
Website: erasingdavid.com