Op schattenjacht naar bewakingscamera’s

Groot-Brittannië is het Mekka van de camerabewaking. Niet verwonderlijk dat de tegenstemmen daar ook het luidst klinken en soms leuke vormen aannemen. De CCTV Treasure Hunt is daar een mooi voorbeeld van.

De idee is gebaseerd op die van de urban games, waarbij de spelers met een opdracht de stad rondgestuurd worden. In dit geval is de opdracht om binnen een afgebakende zone zoveel mogelijk bewakingscamera’s te fotograferen en op de kaart aan te duiden. Het resultaat van de schattenjacht wordt vervolgens op een online kaart gezet.

Het is een spel dat je kan spelen in elke stad met bewakingscamera’s (bestaan er eigenlijk nog veel andere?). Dus wat houdt je nog tegen om je eigen schattenjacht te organiseren? Alle info die je nodig hebt, vind je terug op dit blog en voor de rest gebruik je gewoon je eigen fantasie.