Big Brother Awards in Nederland

In Nederland zijn de nominaties voor de Big Brother Awards bekend gemaakt. Het gaat om de twaalf grofste privacyschendingen van de afgelopen tijd. De winnaars worden bekend gemaakt op 5 februari tijdens een awardshow in De Balie in Amsterdam.

Bij de nominaties vinden we onder meer een dna-databank voor kinderen, een biometrische databank voor koopjesdoeleinden, de mobiele naaktscanners van de politie, het INDECT-project (een Orwelliaans informatiesysteem voor de observatie van burgers) en een paar ministers. Die laatste worden genomineerd voor hun gevaarlijke gebrek aan nuance in het privacydebat of voor hun selectieve doofheid als het gaat om kritiek op hun privacyschendingen.

Tijdens het Awardsgala op 5 februari worden naast de winnaars in de verschillende categorieën ook de winnaars van de Publieksprijs en de Winston Award bekend gemaakt. Voor de Publieksprijs kan iedereen een stem uitbrengen via www.bigbrotherawards.nl. De Winston Award is een aanmoedingsprijs voor degene die zich in positieve zin heeft ingezet voor de bescherming van privacy.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.