Het Nieuwe Rijk blaast vingerafdrukkendatabank uit

Vandaag is het zeven maand geleden dat de bezorgde burgers van het Nieuwe Rijk van start gingen met hun campagne tegen de aanleg van een vingerafdrukkendatabase van alle Nederlanders. Met hun satirische  tatoeage folder droegen ze in ieder geval stevig bij aan de commotie en de discussie rond de databank. Er werd ook een petitie gelanceerd en die is ondertussen de kaap van de 10000 ondertekenaars gepasseerd.

Op 21 maart bestond het Nieuwe Rijk een half jaar. Voor die gelegenheid maakten ze dit filmpje. Daarin maken ze nog eens duidelijk wat ze denken over het opslaan van de vingerafdrukken van alle Nederlanders in een centrale databank. Kort en simpel: afblazen die handel!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qD4UgRg_7tQ]

Dit is nog steeds hun motivatie:

Onze overheid verzamelt niet alleen uw vingerafdrukken; ook uw telefoongesprekken, doktersbezoeken en reisgegevens zullen voor lange tijd bewaard en gecontroleerd worden. De vraag is wat de overheid met uw privé-gegevens moet. En wie zullen in de toekomst toegang hebben tot uw gegevens? Onze regering kan hier geen garanties voor geven. Het verzamelen van privé-gegevens leidt niet tot een veiliger Nederland.

Het Nieuwe Rijk