Hoe Facebook je privacy laat verdwijnen

Het zal ondertussen wel al genoegzaam bekend zijn dat Facebook zich niet bepaald druk maakt over onze privacy. Volgens oprichter Mark Zuckerman is privacy iets van het verleden, waar jongeren vandaag niet langer in geïnteresseerd zijn. Nochtans begon Facebook vijf jaar geleden als een website waar je in groep kon communiceren met met behoud van je privacy. Al snel werd dat aangepast naar een platform waar een deel van je informatie standaard publiek gemaakt wordt. Vandaag is Facebook een site waar je niet anders kan dan bepaalde informatie openbaar maken en waar die informatie niet alleen door Facebook gedeeld wordt met andere internetbedrijven maar tegelijk gebruikt wordt om je te bestoken met gerichte reclame.

Hoe dit zo gekomen is, wordt door de Electronic Frontier Foundation nog eens netjes op een tijdlijn gezet. Vijf jaar Facebook aan de hand van hun privacy statements. Zodat je kan zien hoe je privacy stapje voor stapje verdwijnt.

MoveOn.org zet ondertussen op Facebook zelf de strijd voor meer privacy verder met de groep Facebook, respect my privacy. Een oproep die op een goeie week tijd al door 72.000 mensen ondertekend werd. Volgens Zuckerman dus allemaal mensen voor wie privacy iets van het verleden is?

1 REACTIE

  1. Deze is ook wel interessant. “Slechts 28 procent van de Belgische Facebookgebruikers heeft vertrouwen in het bedrijf Facebook, terwijl 34 procent er geen vertrouwen in heeft.” Volgens het onderzoeksbureau zullen consumenten zelf ook meer en meer een soort van online etiquetteregels ontwikkelen.

Reacties zijn gesloten.