Win Uw Privacy

Onder die noemer lanceert de Liga voor de Mensenrechten morgen haar campagne rond het recht op privacy.

Het bewaren van telecommunicatiegegevens, de nieuwe wet op Bijzondere Inlichtingenmethoden (BIM), het gebruik van passagiersgegevens van luchtvaartbedrijven en de alomtegenwoordigheid van bewakingscamera’s zijn maar enkele voorbeelden van maatregelen die ons recht op privacy schenden. Onder het mom van de strijd tegen terreur en zware criminaliteit worden de laatste jaren door de overheid tal van maatregelen genomen die de privacy van burgers in het gedrang brengen en uithollen.

De Liga helpt jou je recht op privacy terug te winnen! De burger is zijn privacy grotendeels verloren maar de Liga voor Mensenrechten geeft mensen de kans om terug te vechten. De strijd begint in Gent op dinsdag 18 mei waar het startschot van de campagne rond het recht op privacy wordt gegeven. Kom en speel het WinuwPrivacy-spel.

Het startschot voor de campagne wordt gegeven op dinsdag 18 mei vanaf 11u30 op het Woodrow Wilson Plein te Gent.
Alle info vanaf 18 mei ook op de website www.winuwprivacy.be.