Cameraspotting: tips (3)

Voor onze derde reeks tips gaan we terug low-tech én high-tech.

Tip 5: Breien …

… is niet alleen bedoeld voor huiselijke kring. Tricot Trottoir legt zich toe op stadsbreien en dat levert leuke resultaten op, zeker als er bewakingscamera’s in de buurt zijn.

Tip 6: Stoorzender spelen …

… vereist een ander soort vaardigheden. Het Oostenrijks collectief Quintessenz slaagde er onder meer in om de beelden van een gesloten cameracircuit te onderscheppen. De beelden werden vervolgens gedecodeerd, opgenomen en terug verzonden, waarbij elke persoon die langs de camera passeerde een rode balk voor de ogen kreeg. Goodbye illusie van beveiligde circuits.

Tips 1 tot 5 kan je hier en hier lezen. Heb je andere ideeën of suggesties? Laat maar weten. En vergeet niet: afspraak zondag 20 juni 2010 om 14u aan de Kouter in Gent voor de cameraspotting.

1 REACTIE

  1. […] [UPDATE] Verder is er de Big Brother Award, die wordt uitgereikt aan de persoon, bedrijf, organisatie die de laatste tijd het meest de privacy geschonden heeft. Je kan zelf je stem uitbrengen op hun website. De Big Brother Award vindt plaats op 17 november in de Vooruit in Gent. Die avond wordt ook een prijs gegeven voor de origineelste actie met bewakingscamera’s. Tips vind je op een website. […]

Reacties zijn gesloten.