Camerawandeling en surveillance workshop in Brussel

Cinema Nova organiseert op 7 augustus een camerawandeling in Brussel.

Gedurende al onze dagelijkse verplaatsingen, tot in het openbaar vervoer toe, registreren camera’s onze minste bewegingen. Tijdens deze wandeling, in samenwerking met Hacklab, de Liga voor de Mensenrechten en vzw Constant, zien we tot op welk punt het kinderspel is om toegang te krijgen tot deze camera’s die particulieren in winkels of in andere private plekken plaatsen. In de straten van Sint-Gillis ontdekken we ook de reikwijdte van de bewakingscamera’s die de overheid plaatst in publieke plaatsen.

De wandeling gaat door op 7 augustus om 13u en om16u. Duur: 2 uur. Gratis deelname mits reservering per mail (duid aan welke wandeling, om 13u of 16u).

Constant vzw organiseert op 1 augustus een voorbereidende workshop op de wandeling. Hoe maak je een kaart van surveillance camera’s die in de openbare ruimte zijn geplaatst? Ook hier gratis deelname, maar reservering verplicht.