Lokerse politie maakt illegaal gebruik van bewakingscamera

Wie wil meepraten over camerabewaking en schending van de privacy, moet zeker onderstaand filmpje eens bekijken. Daarin doet de uitbater van een internetcafé uit Lokeren zijn verhaal. Het is ronduit verbijsterend om te zien hoe de politie de bewakingscamera naar de zaak richt en lettterlijk in het internetcafé binnengluurt.

Zoiets is niet alleen regelrecht pestgedrag, waardoor de uitbater overigens zijn zaak ondertussen heeft moeten sluiten. Het is bovendien een flagrante overtreding van de camerawet en dat dan nog door de politie zelf. Niet dat dit ons zo erg verwondert, wij vertrouwen nu eenmaal geen enkele bewakingscamera. Maar een overheid die zo ostentatief zijn eigen wetten overtreedt, mag wat ons betreft serieus op de vingers getikt worden. Het is hoog tijd dat de Privacycommissie hier een zaak van maakt, want we zijn ervan overtuigd dat dit lang niet het enige voorbeeld is van illegaal gebruik van bewakingscamera’s.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4pO4FMsvJdU]