Databeesten en cookiemonsters

Onder de titel “Databeest en cookiemonster in informatieland” organiseert De Balie op 17 november in Amsterdam een publiek debat over databases, informatiehonger en digitale autonomie.

Leidt het elektronisch kinddossier tot minder kindermishandeling? Kan de OV-chipkaart veiliger? Wat doen bedrijven met de klantgegevens die ze op internet verzamelen?
Computersystemen slaan steeds meer gegevens over ons op. Overheden en bedrijven maken daarvan gebruik om de efficiëntie te verhogen of de communicatie te verbeteren. Maar er kleven ook allerlei risico’s aan. Doen databases wat ze moeten doen? Hoe betrouwbaar zijn de gegevens? En wat kun je doen om een fout in je gegevens of risicoprofiel te herstellen?

Een debat over ICT-beloftes, mismatches en de (on)mogelijkheden om controle uit te oefenen over je eigen gegevens. Met Tweede Kamerleden, ICT-deskundigen en betrokkenen uit de praktijk. Het elektronisch kinddossier, klantenprofielen op internet en ‘de vergeten burger’ staan hierbij centraal.

Woensdag  17 november vanaf 20u30 in De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam. Toegang is gratis, reserveren aanbevolen.

Het programma is ook live te volgen via www.debalie.nl/live.