Camerabril tegen propjes op straat

De gemeente Merchtem wil sluikstorters voortaan op heterdaad betrappen met behulp van een zogenaamde camerabril.
Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) in het Nieuwsblad:

“Dat is een bril die onopvallend uitgerust is met een camera. Bedoeling is dat de milieuambtenaar vanaf nieuwjaar met de camerabril rondwandelt in de gemeente en sluikstorters op heterdaad betrapt. Er zijn bijvoorbeeld nogal wat jongeren die papiertjes, kauwgom of blikjes gewoon aan de bushaltes of schoolpoorten op de grond gooien terwijl er vuilnisbakken staan. Ook op plaatsen waar vaak sluikstorten worden gevonden, zullen we een extra oogje in het zeil houden met de bril. Dankzij de opname van de camerabril heeft ontkennen geen zin meer. De boete voor het wegwerpen van klein afval op straat bedraagt 25 euro, maar kan bij grotere sluikstorten oplopen tot 500 euro en een opruimstraf.”

Ook in de politiezones Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel (AMOW) wordt de camerabril al ingezet door de fietspatrouilles. De camerabril kost 100 euro, en je kan er naast video-opnames ook digitale foto’s mee nemen.

[dailymotion id=xgcsns]