Nominaties voor de Nederlandse Big Brother Awards geopend

In Nederland zijn de nominaties voor de Big Brother Awards 2010 vanaf nu geopend. Tot en met 6 februari kan via www.bigbrotherawards.nl gestemd worden in de categorieën Overheid, Bedrijven, Voorstellen en Personen.

Mensen worden in Nederland steeds meer en steeds verdergaand getroffen in hun privacy. Vanaf vandaag kan iedereen iets terug doen, door de grofste privacyschendingen van het afgelopen jaar te nomineren voor de Big Brother Awards. Op 9 maart wordt tijdens een  Awardsgala in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bekend gemaakt welke ‘winnaars’ dit jaar het beeldje in ontvangst mogen nemen. Het is de zevende keer dat Bits of Freedom dit prijzengala organiseert.

Vorig jaar gingen de Big Brother Awards naar de vingerafdrukdatabank, T-Mobile en Vodafone, de mobiele naaktscanners van politiekorps Rotterdam-Rijnmond en voormalig minister Ter Horst. Benieuwd wie dit keer met de prijzen voor de grofste privacyschending gaat lopen.