Domheid is besmettelijk

Dachten we gisteren in een vorige blogpost een trend te spotten, worden we vandaag al op onze wenken bediend. Ook de stad Kortrijk wil de very irritating police-maatregel toepassen bij hangjongeren. Alhoewel verschillende jongerenorganisaties, criminologen én de collega’s van de politie in Sint-Niklaas in een eerste reactie al duidelijk hadden opgemerkt dat dergelijke nultolerantie niet werkt.

Opmerkelijk is dat de Kortrijkse politie tussen de regels door zelf toegeeft dat de maatregel geen zin heeft. Korpschef Stefaan Eeckhout in een reactie op Radio 1: “De meesten komen naar hier omdat ze in hun eigen gemeente vaak weggedrumd worden door de politie.” Met andere woorden, als er al een probleem is, dan wordt het op die manier niet opgelost maar gewoon verplaatst. Very irritating? Ja, en vooral very stupid.