Een DNA-databank van honden

Leopold Lippens, burgervader van mondaine kustplaats Knokke, is altijd al een onuitputtelijke bron van kolder geweest. Maar toen we zijn voorstel voor een dna-databank van honden lazen, hebben we toch eerst even de datum gecheckt. Kwestie van zeker te zijn dat 1 april al gepasseerd is en dat de heer Lippens niet iedereen stiekem wilde beet nemen. Niet dus. De man meent het blijkbaar serieus:

In zijn verbeten strijd tegen niet opgeruimde uitwerpselen wil de burgemeester een DNA-databank aanleggen van alle honden in de gemeente. Zo kan het baasje aan de hand van de achtergelaten hondenpoep altijd opgespoord én bestraft worden. Lippens wil daarmee het voorbeeld volgen van het Italiaanse eiland Capri waar zo’n DNA-database effectief zou bestaan. Stalen van een drol volstaan er om in een lab te achterhalen welk baasje zijn hond heeft laten kakken, zonder het resultaat ervan netjes op te ruimen. “Zo kunnen we de baasjes écht straffen”, meent Lippens, die ook al agenten in burger inzette om zichzelf ontlastende viervoeters op heterdaad te betrappen.

Een DNA-databank? Agenten in burger? Tegen hondenpoep? Foei, meneer Lippens, je wil toch geen karikatuur maken van de controlestaat? Een beetje ernstig blijven, graag.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OPIpghLE9oI]
Video van de Sprinkle Brigade, een New Yorks collectief dat van hondendrollen kunst maakt. Hun motto: “Just leave it. We love it.” Misschien een tip voor een volgende kunstenfestival in Knokke?