Politie fotografeert iedereen op de bus

Alle Antwerpenaars die dit weekend met de bus naar het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas wilden, werden tegengehouden door de politie. Iedereen moest zijn identiteitskaart tonen en werd bovendien gefotografeerd – om de latere amokmakers makkelijker te kunnen identificeren …

… Maar mogen zulke identiteitscontroles? “Ze roepen veel vragen op”, zegt Willem De Beukelaere van de privacycommissie. Volgens de privacycommissie moet je bij het inwinnen van identiteitsgegevens proportioneel te werk gaan: je mag enkel de gegevens opslaan die je echt nodig hebt.

Lees hier verder.

Opmerkelijk: “De nieuwe korpschef van Sint-Niklaas, Johan De Paepe, wil met zijn aanpak van de overlast in De Ster zijn visitekaartje afgeven. Voor de foto’s kon hij geen wettelijke basis voorleggen.

1 reactie
  1. Bram 7 jaar ago