Politie fotografeert iedereen op de bus

Alle Antwerpenaars die dit weekend met de bus naar het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas wilden, werden tegengehouden door de politie. Iedereen moest zijn identiteitskaart tonen en werd bovendien gefotografeerd – om de latere amokmakers makkelijker te kunnen identificeren …

… Maar mogen zulke identiteitscontroles? “Ze roepen veel vragen op”, zegt Willem De Beukelaere van de privacycommissie. Volgens de privacycommissie moet je bij het inwinnen van identiteitsgegevens proportioneel te werk gaan: je mag enkel de gegevens opslaan die je echt nodig hebt.

Lees hier verder.

Opmerkelijk: “De nieuwe korpschef van Sint-Niklaas, Johan De Paepe, wil met zijn aanpak van de overlast in De Ster zijn visitekaartje afgeven. Voor de foto’s kon hij geen wettelijke basis voorleggen.

2 REACTIES

  1. Eigenlijk zouden de passagiers van die bus gewoon collectief tegen de agenten in kwestie moeten gezegd hebben waar ze het konden steken. Burgerlijke ongehoorzaamheid lijkt me hier op z’n minst geoorloofd.

Reacties zijn gesloten.