Privacycommissie eist onderzoek identiteitscontroles De Ster

Knack – woensdag 11 mei 2011:

Willem Debeuckelaere, voorzitter van de privacycommissie, wil dat het Comité P een onderzoek start naar de identiteitscontroles die Wase agenten afgelopen weekend uitvoerden aan recreatiedomein De Ster. Dat vertelt hij deze week in de rubriek Pro&contra van Knack.

De politie van Sint-Niklaas controleerde afgelopen weekend iedereen die op weg leek naar recreatiedomein De Ster. Volgens Debeuckelaere vormt dat een probleem omdat de wet op het politieambt bepaalt dat er concrete aanwijzingen moeten zijn dat iemand een misdrijf wil plegen vooraleer zijn identiteit mag worden gecontroleerd. Hij vindt de louter preventieve actie van de Wase agenten dan ook “een zeer gevaarlijk precedent”.

Eindelijk! En als het het Comité P dan toch aan het werk gezet wordt, dan mag ze gerust ook een onderzoek openen naar de duistere kronkels van commissaris Paelinck.

Noot: het volledige “Pro&contra” artikel (in de Knack van 11 mei) is jammer genoeg enkel voor abonnees te lezen. Maar wie toevallig een pdf-versie zou hebben, mag die altijd bezorgen.