KPN luistert abonnees af (linktip)

Telecombedrijf KPN luistert haar abonnees af met de omstreden Deep Packet Inspection techologie om te controleren wat mobiele klanten met hun internetbundel doen. Bits of Freedom roept abonnees op aangifte te doen tegen KPN.

  • Oproep tot aangifte tegen KPN – Ravage
  • Bits of Freedom roept KPN-abonnees op om aangifte te doen tegen aftappen – Bits of Freedom
  • KPN past deep packet inspection toe op mobiel internetverkeer – Tweakers.net (inclusief paginalange discussies)
  • KPN luistert abonnees af met Deep Packet Inspection – Webwereld
  • KPN besteedt deep packet inspection uit – Techzine

In België is KPN onder meer onder de naam Base actief. De logische vraag is of Base/KPN deze afluisterpraktijken ook toepast in België? Onze gok? Waarschijnlijk wel. Maar het zou wel eens kunnen dat Deep Packet Inspection zich in België (net als in Nederland) wettelijk gezien in een grijze zone bevindt. Of wie weet gewoon toegelaten is. Wat het natuurlijk niet minder verwerpelijk maakt.