Bibliotheek /// Bart De Koning: Alles onder controle (2011)

bart-de-koning-alles-onder-controleInlichtingendiensten lezen onze bankafschriften en onze e-mails. Ze luisteren onze telefoongesprekken af. Camera’s en satellieten houden ons overal in de gaten. De overheid weet inmiddels op elk moment van de dag waar we zijn, wie we bellen en welke websites we bezoeken. En politie en inlichtingendiensten krijgen nog steeds meer bevoegdheden.
Het oude principe van onze rechtstaat – je bent onschuldig totdat het tegendeel is bewezen – wordt meer en meer verlaten. Iedere burger vormt nu een potentieel risico, en moet in de gaten worden gehouden. Wonderlijk genoeg lijkt bijna niemand zich druk te maken over deze gestage uitholling van onze privacy.
In Alles onder controle zet Bart de Koning alle ontwikkelingen op een rijtje. Hij beschrijft wat men met de huidige
technieken allemaal kan en doet, en legt uit waarom de overheid de burger tegenwoordig niet meer vertrouwt. Eén ding is duidelijk: het is hoog tijd voor een discussie over onze privacy, onze rechtstaat en onze vrijheid.

Bart de Koning: Alles onder controle. De overheid houdt u in de gaten (Uitgeverij Balans, 2011)