Christine Bader: Hacks (1997)

De Oostenrijkse multimedia-kunstenares Christine Bader maakte in 1997 de documentaire Hacks. Daarin gaat ze op zoek naar wie ‘de computerhacker’ precies is en wat hem of haar beweegt. Met “Hacks” wil ze laten zien dat een hacker vaak niet de crimineel is waar mensen de term mee associëren, maar dat hacken vooral bestaat uit het doorgronden en aftasten van de mogelijkheden van een technologie. De film toont ook de begintijd van het internet met een hackers-beweging die de mogelijkheden van deze nieuwe uitvinding in kaart wil brengen en vooral wil experimenteren. Bader brengt ook het brede veld van “de hacker” in beeld, van traditionele hackers tot kunstenaars en activisten.

De film is integraal online te bekijken.

Christine Bader: Hacks
© 1997 Bader Film.
Photography by Ulla Barthold, Bella Halben, Gabi Schwark & Christine Bader.
Edited by Michael Thaler.
Music by Andreas Kunzmann & Jin Choi.