Mag het nog wat gekker?

cctv-styleNa de buitenwippers en na de auto’s die zonder pasje het autovrije centrum inrijden, neemt de stad Gent nu de sluikstorters in het vizier. Vanaf oktober, ten laatste november, zullen immers bewakingscamera’s ingezet worden om sluikstorten tegen te gaan. Kostenplaatje van die jacht op sluikstorters: 72.000 euro. Het feit dat de beelden haarscherp moeten zijn, maakt de aankoop van de camera’s blijkbaar extra duur. Bovendien zijn naar verluidt minimum zes mobiele camera’s nodig om een sluikstort goed in de gaten te kunnen houden.

Te belachelijk om los te lopen? Niet volgens bijvoorbeeld de stad Wervik. Daar hebben ze al een paar jaar een bewakingscamera gericht op de glasbol en de kledijcontainer aan de Tekenschool. Ook in Ieper gebruiken ze blijkbaar een verplaatsbare camera om zwerfvuil tegen te gaan.

Ridicuul!