Camera’s bewaken kerkhof

Dit is er eentje ter gelegenheid van deze periode van allerzielen, allerheiligen en halloween hype:

“Het kerkhof van Keiberg (Scherpenheuvel-Zichem) kreeg afgelopen week vandalen op bezoek: ze vernielden verschillende grafornamenten. Daarom heeft de politie er nu vijf bewakingscamera’s opgesteld.  Ook andere steden en gemeenten grijpen naar beveiligingsmaatregelen om het toegenomen vandalisme en diefstal op de kerkhoven in te perken.”

Blijkbaar zijn er wel meer gemeenten waar ze de doden in het oog houden met behulp van bewakingscamera’s. Duur, maar blijkbaar is het niet op elke begraafplaats crisis. En akelig, als het alziende oog je zelfs tot op je laatste rustplaats achtervolgt. Het was gisteren (31/10) bij Radio1-programma Peeters & Pichal in ieder geval een item.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.