Ook marters zijn slimmer dan bewakingscamera’s

Het lijstje met plekken waar bewakingscamera’s geplaatst worden, blijkt steeds belachelijker trekjes aan te nemen. Na de kerkhoven zijn deze keer de duivenhokken aan de beurt. Na het dodelijk bezoek van (vermoedelijk) een marter, besliste een duivenkweker bewakingscamera’s in zijn duiventil te hangen. Met de bedoeling van de dader van de roofpartijen op beeld vast te leggen.

Camera’s moeten moordende marter ontmaskeren

Alleen jammer dat zich in de duiventil hetzelfde verhaal afspeelt als op al die andere plekken waar bewakingscamera’s hangen. Een paar dagen nadat de camera’s waren opgesteld, liet de getroffen duivenkweker namelijk weten:

“Moet je nu wat weten: die duurdere duiven die de aanval van zondag overleefden, zijn intussen ook gesneuveld… Er zijn deze keer zelfs geen kadavers te vinden. En natuurlijk vond de aanval plaats in de til zonder camera’s… Ongelooflijk toch!”

Tja: “natuurlijk vond de aanval plaats in de til zonder camera’s”. Dat is toch wat critici van camerabewaking al altijd beweerd hebben? Dat bewakingscamera’s geen misdrijven voorkomen en dat de criminaliteit zich gewoon verplaatst? Zelfs in een duiventil.