Beat the censor

Op 8 en 9 november vond in Brussel de eerste EUHackathon plaats. Een hackathon is een event waarbij hackers (zoals in coders en developers) binnen een bepaalde tijdspanne samen aan een project werken. Eén van de twee tracks die de deelnemers als opdracht meekregen, was de Global Transparency Track.

Aan de hackathon namen 54 hackers uit of 17 landen deel. Na een kleine 24 uur non-stop coderen, werd uiteindelijk de online game Beat the censor tot winnaar uitgeroepen. De game werd ontwikkeld door het Duits-Luxemburgse team van  Sven Clement, Hauke Gierow en Stefan Wehrmeyer.

‘Beat the censor’ is about understanding the basic principles of internet censorship and how to circumvent it. The player takes over the role of ’the internet’ and has to connect demand for a website to the certain site in a given time. For the most part, this is not much of a problem, but at some point the censors kick in, and try to block access to certain sites for users in their country. So what should you do, if somebody in China wants to access Facebook or the Wikipedia? Find it out while playing our game!

Enjoy!