Belgische Big Brother Awards gelanceerd

Donderdag 26 januari organiseren de Liga voor Mensenrechten en de Ligue des Droits de l’Homme de tweede editie van de Belgische Big Brother Awards. Voor wie het nog niet zou weten: met de BBA worden de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar in de kijker gezet.

Er is een juryprijs én er is een publieksprijs. Je kan dus ook zelf stemmen op de meest orwelliaanse kandidaat van het jaar. Het lijstje met genomineerden plus een woordje uitleg vind je op de website. Ze variëren van Politiezone Westkust tot slimme meters en van bodyscanners tot online behavioural advertising. Negen kandidaten in totaal, dus je hebt meteen ook l’embarras du choix. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden. Stemmen dus!

De uitreiking van de Big Brother Awards (om 20u30) wordt voorafgegaan door een debat over slimme meters (om 19u), eveneens in de Hallen van Schaarbeek.  Debat, prijsuitreiking én een Winston Award voor een persoon of organisatie die zich inzet ter bescherming van de privacy van de burgers, dat zijn meteen drie goeie redenen om die dag naar Brussel af te zakken en de privacyschenders mee aan de schandpaal te nagelen.