Greenhost lanceert RePress

De Nederlandse webhoster Greenhost heeft met ‘RePress’ een simpele plug-in gelanceerd waarmee iedereen gecensureerde websites toch online kan houden. Op all4xs.net lees je hoe je je eigen website en domein kan gebruiken om bedreigde websites weer online te krijgen. De plug-in is geschreven voor WordPress, de opensource software die op meer dan 35 miljoen websites wereldwijd gebruikt wordt. Ook datapanik.org draait op wordpress. Door de plug-in toe te voegen aan een website met WordPress wordt die site een proxy. Via die site zijn dan eventuele geblokkeerde sites weer toegankelijk.

RePress is een interessante zet tegen regeringen die om uiteenlopende redenen het internet proberen te censureren. Iran, de VS, Syrië, Nederland, België of China, allemaal zoeken ze een manier om websites te blokkeren en vrije meningsuiting in te perken. Met de plug-in wordt elke wordpress site een proxy die het internetverkeer van een gebruiker via jouw website naar de geblokkeerde website leidt.

Greenhost wil met RePress hiermee haar steentje bijdragen aan een open en veilig internet, waar iedereen gelijke toegang heeft tot alle informatie. De webhoster is hiermee overigens niet aan haar proefstuk toe. Zo zijn ze de enige hosting provider in Nederland die geen e-mail logs bijhoudt en zo haar gebruikers beschermt tegen de dataretentiewet.

Lees hier het volledige persbericht over RePress.
De plug-in kan je downloaden via https://all4xs.net.