Don’t be evil

Het zijn drukke dagen voor wie zich interesseert in privacy en aanverwante thema’s. Gisteren (24/01) was er het PrivacyCamp.eu, vandaag (25/01) is de driedaagse CPDP conferentie van start gegaan, morgenavond (26/01) worden de Big Brother Awards uitgereikt en vrijdagavond (27/01) organiseert Emsoc een debat onder de titel Don’t be evil.

Onderwerp van Don’t be evil is de manier waarop technologie à la Twitter, Facebook en YouTube zowel door activisten als tegen activisten gebruikt kan worden. Tijdens de Arabische lente hielpen ze de revolutionairen om zich te organiseren en hun boodschap te verspreiden. Maar tegelijk hebben onder meer de SpyFiles nog eens duidelijk gemaakt hoe westerse bedrijven op grote schaal technologiëen verkopen waarmee burgers opgespoord en afgeluisterd kunnen worden. Bovendien maken sociale netwerksites het mensen bijna onmogelijk om anoniem te zijn, waardoor ze een hoger risico lopen om opgepakt te worden.

Don’t be evil gaat door op 27 januari 2012 (vanaf 18u) in de Bozar in Brussel (Ravensteinstraat 23). De toegang is gratis, maar registratie is verplicht. Aan het debat nemen onder meer Jacob Applebaum (Wikileaks), Eric King (Privacy International) en Ahmed Ghappour (Egyptian Initiative for Human Rights) deel.