Slimme meters weten meer dan u denkt

Morgenavond (donderdag 26 januari) worden in de Hallen van Schaarbeek voor de tweede keer de Belgische Big Brother Awards uitgereikt. Een avond om niet te missen, waar zelfs vroegkomers deze keer verwend worden. De uitreiking (vanaf 20u30) wordt immers voorafgegaan door een debat over slimme meters.

Als opwarmer of voorproefje voor het debat kan je hieronder de presentatie bekijken die Dario Carluccio en Stephan Brinkhaus ten beste gaven tijdens het Chaos Computing Congress (28c3) in Berlijn. Ze onderzochten hoe veilig slimme meters zijn en welke informatie ze precies kunnen verzamelen. Ze kwamen onder meer  tot de lichtjes hallucinante conclusie dat energiemaatschappijen via slimme meters precies kunnen zien welke televisieprogramma’s en films consumenten kijken. Je kan hun presentatie hieronder via youtube bekijken of hier in hoge resolutie. De presentatie kreeg de titel Smart Hacking for Privacy mee.